Kandida (lat. candida albinacs) spada u grupu gljivica koja prirodno nastanjuje naš organizam. Njeno prirodno sedište je donji deo creva. Kandidom ne možete da se zarazite ili je dobijete, nju već imate u organizmu, ali brojni faktori povećavaju šanse da gljivica razmnoži na nivo koji je nezdrav u organizmu i izazove infekciju. Ukoliko dođe do nezdravog razmnožavanja kandide dolazi do slabljenja zida tankog creva. Na taj način ona lakše ulazi u krvotok i širi se po celom organizmu. Stvara alergijske reakcije i dolazi do pada imuniteta, jer su neželjene čestice prodrle u krvotok.

Opširnije...

Čitav svet zna za aloe veru zbog njenog prisustva u mnogim popularnim kozmetičkim proizvodima. Iako Aloe Vera nije medicinski ustanovljen medicinski preparat, postoje brojni izveštaji moći i pozitivnih dejstava Aloe Vere u lečenju raznih bolesti. U današnje doba je na svih pet kontinenata sa pravom stekla ime čudotvorne lekovite biljke.

Opširnije...

Vraćanje u formu i podmađivanje organizma je nešto sasvim realno i uz malo dobre volje dostupno svima uključujući i one koji se, prema našim kriterijumima, nalaze u  "odmaklim godinama".

U osnovi svih bolesti leži nepravilna ishrana i ta činjenica je nešto što u savremenom svetu je dovelo do epidemiološke pojave savremenih bolesti. Sama priroda je odredila čoveka da živi bolje, srećnije i bar dva puta duže nego što inače živi. Međutim, ono što što se događa u stomaku, u sukobu je sa prirodnim zakonima.

Opširnije...

Poznato je preko  300 podvrsta aloje, od kojih samo nekoliko poseduje lekovita svojstva, ali se kao pravi istinski eliksir koristi samo Aloe vera ili Aloe Barbadensis Miller. Aloe Vera ili prava aloja je upravo ona koja je najlekovitija od svih iz svog reda.

Botaničar Miller je ovu biljku pronašao na ostvru Barbados i klasifikovao je pod imenom Aloe Barbadensis Miller.

Opširnije...