Čitav svet zna za aloe veru zbog njenog prisustva u mnogim popularnim kozmetičkim proizvodima. Iako Aloe Vera nije medicinski ustanovljen medicinski preparat, postoje brojni izveštaji moći i pozitivnih dejstava Aloe Vere u lečenju raznih bolesti. U današnje doba je na svih pet kontinenata sa pravom stekla ime čudotvorne lekovite biljke.

U Americi i Rusiji je cene jer neutrališe posledice štetnog zračenja i zbog toga je kao preventivu koriste na mnogim klinikama kao dopunu RTG terapije zračenjem. Stručnjači koji se bave istraživanjem nazivaju je doktorom 21. veka jer je dokazano njeno izvanredno pozitivno delovanje kod ozbiljnih i teško izlečivih bolesti.

Aloe vera raste u državama Južne, Istočne i Zapadne Afrike, zamljama koje se graniče sa Sredozemnim, i Crvenim morem, kao i u Indiji, ostrvima u Indijskom okeanu i Kini, a u istim ovim zemljama je i uzgajaju. Osim navedenih teritorija, Aloe vera raste i na ostrvima Kiparskog mora, npr. Dominikanskoj republici, Arubi, Barbadosu i dalje u Severnoj Americi u Teksasu, Kaliforniji, Arizoni i Meksiku.

Danas se aloja vera može naći na Havajima, kao i u Južnoj i Srednjoj Americi, Aloja uspeva i u najtoplijem tropskom pojasu, ali ne opstaje na područjima gde vladaju niske temperature (ispod 0 stepeni celzijusa) u toku dužeg vremenskog perioda.

Na španskom Aloe vera se naziva Savila, na sanskritu Chrita-Kumari, kineskom Lu-Hui, portugalskom Eva Barbarosa, u Indiji je poznata kao Musabbar, u Jamajci Single bingle, japanski naziv je Isha-Irasu (znači lekar nije potreban), na vijetnamskom Lo hoi, malezijskom Lydia byah (tetkin jezik ili krokodilski jezik) a na grčkom, latinskom, italijanskom, nemačkom, ruskokm, francuskom i havajskom Aloe.

Najpoznatije proizvode od Aloe vera danas proizvodi firma Forever living koja Vam nudi da Aloe veru konzumirate na veoma praktičan način. Neki od najpoznatijih prirodnih proizvoda od Aloe vera su Aloe vera Gel, Aloe First, Aloe Freedom...